Οριζόντιο μενού - MEGA

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση τριήμερου Σεμιναρίου του Εθνικού Δικτύου Π.Ε "Τουρισμός και Περιβάλλον" 2019

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει με το ΚΠΕ Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», με τίτλο: "Φυσικό περιβάλλον, διατροφή και Αειφόρος τουρισμός".

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, το Σάββατο 6 Απριλίου και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή.
Η έναρξη του σεμιναρίου είναι στις 17:00 της Παρασκευής και η λήξη του στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.
Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Δικτύου Π.Ε. "Τουρισμός και περιβάλλον" που συντονίζει το ΚΠΕ Αρχανών με το Περιφερειακό Δίκτυο Π.Ε. «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η σχέση και η σύνδεση του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον και τη διατροφή στη χώρα μας, β) η προώθηση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και περιβάλλον», γ) η συνεργασία και η στήριξη των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων με τους εκπαιδευτικούς του Δικτύου, δ) η ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και η ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών των μελών των Δικτύων.
Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν:
α) εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Τουρισμός και περιβάλλον».
β) εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του Δικτύου "Τουρισμός και Περιβάλλον"
γ) Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων που σχολεία τους ανήκουν στο Δίκτυο.
δ) Εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
ε) Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του δικτύου «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης.
στ) Εκπαιδευτικοί που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα υποβάλλονται στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.
Οι Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων παρακαλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις (ονόματα εκπαιδευτικών με σειρά προτεραιότητας) μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ Αρχανών mail@kpe-archan.ira.sch.gr ή με Φαξ στο 2810752970, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα.
Οι αιτήσεις από τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά απευθείας στο ΚΠΕ Αρχανών mail@kpe-archan.ira.sch.gr ή με Φαξ στο 2810752970 μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.
Τα ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης και ΚΠΕ Αρχανών – Ρούβα – Γουβών από τα Τεχνικά τους δελτία ή τη Διαχειριστικές τους Επιτροπές θα καλύψουν τις δαπάνες:
 Διαμονή για δύο (2) βράδια των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου, της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
(Έξοδα διανυκτέρευσης αναγνωρίζονται μόνο όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από εκατόν εξήντα (160) χιλιόμετρα, εφόσον κινείται με ιδιόκτητο ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από εκατόν είκοσι (120) χιλιόμετρα, όταν κινείται με συγκοινωνιακό μέσο. Για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα και αντίστροφα σε απόσταση μεγαλύτερη από είκοσι (20) ναυτικά μίλια. Σε περίπτωση που η μετακίνηση πραγματοποιείται και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα, η συνολική απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου μέχρι τον τόπο προορισμού υπολογίζεται σε χιλιόμετρα)
Η διαμονή των εκπαιδευτικών, που η έδρα τους δεν βρίσκεται στον Δήμο Ιεράπετρας, μπορεί να γίνει δωρεάν στον ξενώνα του δήμου (περιοχή Γαλήνη 15 χλμ από την πόλη, υπάρχουν φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης). Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή διαμονής σε ξενοδοχεία της περιοχής με κόστος 22€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ή 35€ σε μονόκλινο (συμπεριλαμβανομένου πρωινού).
 Μετακινήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στο πεδίο.
 Η μετακίνηση και η διαμονή των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του δικτύου θα καλυφθούν από τα ΤΔΕ των οικείων ΚΠΕ ή τις διαχειριστικές τους Επιτροπές.
 Διατροφή (ένα γεύμα ή μπουφές την ημέρα) για όλους τους συμμετέχοντες.
Από κάθε σχολείο του Δικτύου μπορεί να συμμετάσχει ένας (1) εκπαιδευτικός (ή ένας αναπληρωματικός). Σε περίπτωση κενών θέσεων θα είναι περισσότεροι. Από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι δύο (2) εκπαιδευτικοί.
***Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με δική τους δαπάνη.