Οριζόντιο μενού - MEGA

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Επιμορφωτική Συνάντηση για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Α και Β τάξη, και νηπιαγωγούς με τίτλο: «Το παπάκι πάει...»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνερ-γασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας για το πρόγραμμα παρέμβασης με τίτλο: «Το Παπάκι Πάει…». 
Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Α και Β τάξη, και νηπιαγωγούς. Αφορά απόκτηση δεξιοτήτων που θα προστατεύσουν μαθητές σε συνθήκες εξαφάνισης, αλλά και θα μειώσουν την πιθανότητα να βρεθούν σε τέτοια συνθήκη, με έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών.

Η εκπαίδευση αφορά σε:
Θεωρητικό υπόβαθρο/κίνδυνοι κατά την εξαφάνιση ενός παιδιού
Τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και δραστηριότητες εμβάθυνσης
Δραστηριότητες κατασκευής κούκλας και απόδοσης έργου µέσω κουκλοθέατρου
Διεργασία των μηνυμάτων του προγράμματος σε μικρές ομάδες μαθητών/µμαθητριών
Συζήτηση σε κύκλο
Μετά την επιμόρφωσή τους οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν όλο το απαραίτητο υλικό για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα εντός της σχολικής χρονιάς.
Η Επιμορφωτική Συνάντηση έχει διάρκεια τεσσάρων (4) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του 2ου Δ.Σ. Ρεθύμνου την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:30 με 21:00 με εισηγήτρια την κα. Μαρκουλάκη Ειρήνη, Ψυχολόγο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και  θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να υποβάλουν την ψηφιακή φόρμα https://goo.gl/forms/v00Eqm6rYgsLK8vq2 έως την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019.