Οριζόντιο μενού - MEGA

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Επιμορφωτική Συνάντηση Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: “Η παιδαγωγική πάει στο μουσείο: σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα μουσεία”

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση Επιμορφωτικής Συνάντησης Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: “Η παιδαγωγική πάει στο μουσείο: σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα μουσεία”. 

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο που στόχο έχει να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο θα περιλαμβάνει:
η εκπαιδευτική αξία των μουσειακών αντικειμένων
το θεωρητικό υπόβαθρο της μουσειοπαιδαγωγικής: στόχοι, περιεχόμενο και μέθοδοι
η Μουσειοπαιδαγωγική από τη θεωρία στην πράξη: παραδείγματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς
εφαρμογή: πώς εντάσσεται η μουσειοπαιδαγωγική στην εκπαιδευτική διαδικασία
Στόχος είναι να εφοδιαστούν οι εκπαιδευτικοί με μεθοδολογικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να εντάξουν το Μουσείο και τα Μνημεία στο πλαίσιο Προγράμματος και να τα συνδέσουν με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών εποικοδομητικά και δημιουργικά.
Η  3/ωρη Επιμορφωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απρίλη, 17:30 – 21:00, στο αμφιθέατρο του 2ου Δ.Σ. Ρεθύμνου και θα την συντονίσει η εκπαιδευτικός και μουσειολόγος Άννα Παναγή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την ψηφιακή φόρμα που θα βρουν στην διεύθυνση: https://forms.gle/JayVcq7yC43rBVa16 έως και την Τρίτη 9 Απρίλη 2019.