Οριζόντιο μενού - MEGA

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Αρχανών μέχρι τον Δεκέμβριο 2019

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζει την υλοποίηση ημερήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, για την περίοδο από 21/10/2019 έως 20/12/2019. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΠΕ Αρχανών είναι:
1. Εναλλακτικός Τουρισμός; Φυσικά!!! Εθνικό Δίκτυο Π.Ε "Τουρισμός και Περιβάλλον" (Για μαθητές Δ ́,Ε ́,Στ ́ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου)
2. Ταξιδεύοντας με τους Μινωίτες: ας δούμε... ας ακούσουμε... ας γευτούμε (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου)
3. Μα δεν υπάρχουν καθόλου σκουπίδια; Ανακυκλώνω και επιβιώνω (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
4. Η βιοποικιλότητα στην περιοχή μας! (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
5. Ένα τσαμπί σταφύλι διηγείται την ιστορία (των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου)
6. Έφταξε ο καιρός καλέ που πέφτουν οι ελιές και τα λιόφυτα θα πιάσουν πάλι οι κοπελιές (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και του Λυκείου)
7. Σεισμός: «Το χάσμα π’ άνοιξ ́ ο σεισμός ευθύς εγιόμισε άνθη...» (Για μαθητές Δ, Ε ́, Στ ́ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου).
8. Εξοικονομώ ενέργεια. Ο πλανήτης φτάνει για όλους! (Για μαθητές Δ ́, Ε ́, Στ ́ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου)
9. Ηράκλειο: Η πόλη με τα κρυμμένα μυστικά. Για μαθητές Ε ́, Στ ́ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου).
10.Ίχνη στο νερό. Για μαθητές Δ ́,Ε ́, Στ ́ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου)
11. Απ’ το περβόλι έρχομαι και στην τροφή μας...έλα! (Για μαθητές Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ)
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προτείνεται να αξιοποιηθούν:
Στην υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων, στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων) όπως επίσης και στην ευέλικτη ζώνη των τάξεων Α’, Β’, Γ’, και Δ’ του Δημοτικού σχολείου. 
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους προτεινόμενους τρόπους αξιοποίησής τους στο δημοτικό σχολείο στον σύνδεσμο: 
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προτείνεται να αξιοποιηθούν:
Στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, Ειδικών σχολείων και ΕΕΕΕΚ, στις Δημιουργικές εργασίες και στις Ερευνητικές εργασίες του Λυκείου και στη ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί στους Υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Κρήτης μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.
Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι/ες Σχολικών δραστηριοτήτων να στείλουν τις αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο ΚΠΕ Αρχανών.
Προτεραιότητα έχουν οι σχολικές ομάδες που επιθυμούν να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την τρέχουσα σχολική χρονιά και όσες δεν επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Αρχανών την προηγούμενη σχολική χρονιά (2018-2019). Μέγιστος αριθμός μαθητών μέχρι 35.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΚΠΕ Αρχανών θα βρείτε στο σύνδεσμο:
90 .