Οριζόντιο μενού - MEGA

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ) για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σας διαβιβάζει ηλεκτρονικά το έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 190790/4-12-2019 του ΥΠΑΙΘ με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020»
Σύμφωνα με την εγκύκλιο
Τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ) αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή/και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού είναι πολύμηνα, εθελοντικά και διακρίνονται σε:
Προγράμματα Αγωγής Υγείας
Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων
Υλοποιούνται
κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και το καθένα διαρκεί τουλάχιστον τρεις (3) μήνες.
εντός ωρολογίου προγράμματος στην ευέλικτη ζώνη ή  διαθεματικά
έως τρια (3) προγράμματα από κάθε εκπαιδευτικό σε ένα εκ των οποίων δύναται να ορίζεται ως Συντονιστής/στρια
με την υποστήριξη εκπαιδευτικών, από έναν (1) έως τρεις (3), συμπεριλαμβανομένου του Συντονιστή/στριας (παιδαγωγική ομάδα κάθε προγράμματος - έως τρεις εκπαιδευτικοί)
με την συμμετοχή κάθε μαθητή σε έως δυο (2) προγράμματα 
Για την έγκριση της υλοποίησης προγραμμάτων από τους εκπαιδευτικούς απαιτούνται: 
1. έγκριση των προς υποβολή σχεδίων από τον Σύλλογο Διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση (υπόδειγμα Πρακτικού του συλλόγου με θέμα: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020)
2. υποβολή σχεδίων και πρακτικού στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
Για την τελική έγκριση των Προγραμμάτων αρμόδιος/α είναι ο/η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αφού λάβει υπόψη του/της την εισηγητική πρόταση της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Για συνεργασίες με άλλους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων απαιτούνται: 
έγκριση του φορέα από τις αρμόδιες Δ/νσεις του ΥΠΑΙΘ. Σε ό,τι αφορά προγράμματα φορέων που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί δύνανται να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα: http://edu-gate.minedu.gov.gr 
Για μετακινήσεις στο πλαίσιο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων:
Οι μετακινήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκρίνονται από τον/την Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 (Α΄109) όπως ισχύει.
Οι εκπαιδευτικοί της ΔΠΕ Ρεθύμνης που επιθυμούν να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων) κατά τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 μπορούν να συμπληρώσουν για να υποβάλλουν το σχέδιο του προγράμματός τους για έγκριση:
- είτε συμπληρώνοντας και καταθέτοντας το επισυναπτόμενο τρισέλιδο έντυπο
-είτε συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας το αντίστοιχο ψηφιακό: https://forms.gle/nxkSqAkgm2rwxrZp9 ,
μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
Αναλυτικά:
3. Θεματολογία Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 
4. Υπόδειγμα Πρακτικού του συλλόγου με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020» 
ΥΛΙΚΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (ψηφιοποιημένα και κατάλογοι δανεισμού)
ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (ψηφιοποιημένα και κατάλογοι δανεισμού - ενημερώνεται)
ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (ψηφιοποιημένα και κατάλογοι δανεισμού - υπό κατασκευή/ενημέρωση)