Οριζόντιο μενού - MEGA

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης 2015 – 2016. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 6ο Φεστιβάλ Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (πρώτη ανακοίνωση)

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων οργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου και το ΚΕΔΗΡ το 6ο Φεστιβάλ Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων).
 Η εκδήλωση στοχεύει στη διάχυση αποτελεσμάτων εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιήθηκαν στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής Ρεθύμνης κατά τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 στους τομείς της Αγωγής Υγείας, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Πολιτιστικών Θεμάτων.  
Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων και τον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Ρεθύμνου: «Σπίτι του Πολιτισμού», στο διάστημα από Τρίτη 31 Μαΐου έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών που καλούνται να επιλέξουν μέσα από τους εξής βασικούς άξονες:
  1. Δράσεις σε πρωινές ώρες από μαθητές σε μαθητές για την παρουσίαση αποτελεσμάτων των προγραμμάτων σε οποιαδήποτε μορφή προταθεί από τις μαθητικές ομάδες και τους εκπαιδευτικούς που τα υλοποίησαν.
  2. Απογευματινές - βραδινές δράσεις από μαθητικές ομάδες σχολείων προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα την τοπική κοινωνία.
  3. Έκθεση παραχθέντος υλικού εικαστικού κυρίως χαρακτήρα εγκαταστάσεις, πόστερ, δείγματα τρισδιάστατων κατασκευών, παιχνίδια, φωτογραφίες, βιντεοπαρουσιάσεις κ.α.
  4. Παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς σε εκπαιδευτικούς σε απογευματινή εκδήλωση με τίτλο: «Μοιράζομαι…» για όσους επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να μιλήσουν οι ίδιοι για το πρόγραμμα που υλοποίησαν στα σχολεία τους. 
Με γνώμονα την ενεργοποίηση των μαθητών η μορφή του τελικού αποτελέσματος κάθε προγράμματος στοχεύει στη σύνθεση. Θα ήτανε καλό να είναι μια σύνθεση ευχάριστης μορφής με την αξιοποίηση μορφών τέχνης ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε μαθητικής ομάδας.

Τα προγράμματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρωθεί αλλά να έχουν υλοποιηθεί. Η συμμετοχή είναι προαιρετική, δωρεάν και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην επιλογή άξονα/ων.

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι/ες, Διευθυντές/τριες να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ούτως ώστε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν εμπρόθεσμα την ψηφιακή φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (συμπληρώνεται ανά πρόγραμμα) και να την υποβάλουν έως την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016: http://goo.gl/forms/RXgAUwNWeO