Οριζόντιο μενού - MEGA

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών σε μονοήμερη ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: Περιήγηση εκπαιδευτικών στους δρόμους της Ελιάς στην Κρήτη


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σας ενημερώνει ότι σε συνέχεια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης  της νεολαίας για την Ελιά και το Ελαιόλαδο που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) προτίθεται να διοργανώσει μονοήμερη ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Περιηγήσεις Εκπαιδευτικών στους δρόμους της Ελιάς στην Κρήτη», το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.
Στόχος της εκδήλωσης θα είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και στην συνέχεια μέσω αυτών με ανάλογες δράσεις και τα παιδιά, για την πολιτιστική και περιβαλλοντική σημασία της ελιάς και την υγιεινή και γευστική αξία του ελαιολάδου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: 
α. Ομαδική περιήγηση και ξενάγηση 50 - 60 ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών σε διάφορα σημεία και αξιοθέατα ελαιοκομικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτική διαδρομή: Χρωμοναστήρι (Μουσείο Ελιάς και υποψ. Μνημειακή Ελιάς) - Καψαλιανά (Μουσείο Ελιάς) – Ι.Μ. Αρκαδίου – Ασώματοι (Μνημειακή Ελιά Αμαρίου) - Μοναστηράκι (Αρχαιολογικός χώρος) – Πάνακρον (Μουσείο Ελιάς) 
β. Σύντομη ημερίδα σε αίθουσα με παρουσίαση 2 - 3 εισηγήσεων των 10 - 15 λεπτών για την ελιά και παρουσίαση ηλεκτρονικού υλικού και έντυπων που έχει δημιουργηθεί από τον ΣΕΔΗΚ. Τα έντυπα θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες:
 βιβλίο με τίτλο « Παιχνίδια με την Ελιά» για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού
 βιβλίο με τίτλο «Στους δρόμους της Ελιάς» για μεγαλύτερα παιδιά
γ. Κέρασμα που θα προσφερθεί από τον ΣΕΔΗΚ μετά την ημερίδα με ελαιοεδέσματα (Δίκτυο «ΕλαιοΓευσίες»).
Οι δαπάνες της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο: «Περιηγήσεις Εκπαιδευτικών στους δρόμους της Ελιάς στην Κρήτη» θα καλυφθούν από τον ΣΕΔΗΚ. Η μετακίνηση θα γίνει ομαδικά με πούλμαν.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ψηφιακή φόρμα έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016: http://goo.gl/forms/qZhT9uEQI6.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  θα λάβουν επιβεβαίωση συμμετοχής στο προσωπικό e-mail τους έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών η ενημερωτική εκδήλωση θα αναβληθεί για την επόμενη σχολική χρονιά.