Οριζόντιο μενού - MEGA

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ονόματα συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην Ημερίδα του ΚΠΕ Ανωγείων στο Ρέθυμνο με θέμα: «Οι Αρχαίοι και Τοπικοί μύθοι ως διδακτικό εργαλείο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω της ενσυναίσθησης»

Nicolas Poussin, 
Η ανατροφή του Δία, 1636-37
Το Κ.Π.Ε Ανωγείων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και τους Υπεύθυνους  Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Κρήτης πρόκειται να διοργανώσει Επιμορφωτική Ημερίδα στην Π.Ε. το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στο Ρέθυμνο στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης, Κριτοβουλίδου 15-17 (πίσω από το Δημαρχείο) για ενήλικες πολίτες και την ομάδα των εκπαιδευτικών   Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης.
Θέμα της Ημερίδας: «Οι Αρχαίοι και Τοπικοί μύθοι ως διδακτικό εργαλείο στην Περιβαλλοντική  Εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω της ενσυναίσθησης»
Σκοπός της ημερίδας η αξιοποίηση των αρχαίων και τοπικών παραδοσιακών μύθων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος μέσω της ενσυναίσθησης, η κατανόηση  των αξιών στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, η οποία περιέχει θέματα όπως μάχη για την εξάλειψη της φτώχιας, ρόλος του πολίτη, ειρήνη, ηθική, υπευθυνότητα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα (προσφυγικό ζήτημα), την διαχείριση των φυσικών πόρων, κ.ά.
Η ημερίδα  θα είναι διάρκειας 8 διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε ογδόντα  80 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (40 εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης και 40 εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης). Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.