Οριζόντιο μενού - MEGA

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Εκπαιδευτικός φάκελος με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου».

Το ΥΠΠΟΑ ενημερώνει ότι έχει παραχθεί έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό πακέτο με θέμα το αρχαίο θέατρο. Πιο αναλυτικά, το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει:
1) Εκπαιδευτικό φάκελο με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου». Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και περιέχει τα έντυπα: 
  • «Από τη Διονυσιακή λατρεία στη θεατρική πράξη», 
  • «Ένα ταξίδι σε αρχαία θέατρα και ωδεία του κόσμου», 
  • είκοσι οκτώ (28) πολύπτυχα με προτάσεις εκπαιδευτικών περιπάτων σε επιλεγμένα αρχαία θέατρα και ρωμαϊκά ωδεία της επικράτειας, 
  • ένα κόμικ με τίτλο «Αριστοκλής, ένα υπηρέτης του Διονύσου» καθώς και 
  • ένα CD-Rom με τα ηλεκτρονικά αρχεία (PDF) των παραπάνω εντύπων συμπληρωμένα από δέκα (10) ακόμη που προσεγγίζουν διαφορετικές πτυχές του αρχαίου θεάτρου από την γέννησή του μέχρι και την αναβίωσή του στη νεότερη Ελλάδα. 
  • Το υλικό εμπλουτίζεται από προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και φύλλα εργασίας προσαρμοσμένα σε διαφορετικές ηλικιακές βαθμίδες. 
Το εκπαιδευτικό πακέτο είναι διαθέσιμο για δανεισμό σε ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για την αξιοποίησή του σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων εμπλουτίζοντάς τα. Επίσης, μπορείτε να δείτε όλο το υλικό αλλά και πολύ περισσότερο στον διαδικτυακό τόπο με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στο κύκλο του χρόνου» (http://ancienttheater.culture.gr/el/), ο οποίος περιλαμβάνει ενημερωτικά κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μηχανή αναζήτησης εκθεμάτων που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο από μουσεία της επικράτειας, ψηφιακή βιβλιοθήκη με όλο το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού φακέλου, προτάσεις δραστηριοτήτων καθώς και διαδραστικά παιχνίδια. 
Όσοι ενδιαφέρονται να δανειστούν το φάκελο καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπεύθυνη για να διευθετηθεί ο δανεισμός του εκπαιδευτικού υλικού.

ΕΝΤΥΠΑ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό και φύλλα δραστηριοτήτων 
Η γέννηση του αρχαίου δράματος 
Η εξέλιξη του θεατρικού οικοδομήματος 
Στον κόσμο των θεατρικών παραστάσεων της αρχαιότητας 
Ταξιδεύοντας σε αρχαία θέατρα και ωδεία του κόσμου 
Διαδραστικά παιχνίδια
Μουσεία - Μνημεία
Μέρος του παραπάνω εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή flip-book

Σε περίπτωση που οι σύνδεσμοι δεν ανταποκρίνονται αναζητήστε τα έντυπα εδώ

Συναφές άρθρο: Εκπαιδευτική δράση: «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα»
Φυλλάδιο δραστηριοτήτων για παιδιά