Οριζόντιο μενού - MEGA

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για συμμετοχή στις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ρεθύμνου 2019 – 2020

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σας διαβιβάζει το με αρ. πρ. 154/16-10-2019 έγγραφο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ρεθύμνου με θέμα: «Ενημέρωση - Δράσεις για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» για το σχολικό έτος 2019 - 2020.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών αφορούν σε: 
Ανοιχτές συναντήσεις με μαθητές Ε ΄και ΣΤ΄ Δημοτικού. Οι συναντήσεις  έχουν διάρκεια 2 διδακτικών ωρών ανά τμήμα, γίνονται με βιωματικό τρόπο και αφορούν θέματα όπως η προστασία του εαυτού, η αντίσταση στην πίεση των συνομήλικων, το κάπνισμα, οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο και η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. 
Ανταπόκριση σε αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Το Κέντρο Πρόληψης ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα αιτήματα σε θέματα Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στα οποία θα εκδηλωθει ενδιαφέρον, εντός ή εκτός του χώρου του σχολείου, διάρκειας έως 2 ώρες ανά τμήμα.
Οι δράσεις υποστήριξης εκπαιδευτικών αφορούν σε: 
Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο υλικό Αγωγής Υγείας « Γυμνάσιο Ερχόμαστε! Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» και συναντήσεις υποστήριξης, κατά την εφαρμογή τους στο χώρο του σχολείου. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά  σε δασκάλους της ΣΤ΄Δημοτικού, θα έχει διάρκεια 16 ωρών, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 18 άτομα και προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στo χρονικό διάστημα  Φεβρουαρίου  - Μαρτίου 2019. 
Ανοιχτές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς. Κύκλος 3 δίωρων συναντήσεων, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα όπως: «Η διατήρηση της ισορροπίας μέσα στην τάξη», «Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών στο χώρο του σχολείου», «Επικοινωνία στο χώρο του σχολείου», «Η πρόληψη των εξαρτήσεων». Οι κύκλοι αυτοί μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, είτε στο χώρο του σχολείου, μετά από αίτημα.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και σε χρόνο που θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.
Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε όσες από τις παραπάνω δράσεις τους ενδιαφέρουν συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την ψηφιακή φόρμα: https://forms.gle/iVnamCet8UL3Cc3g6 έως και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019.