Οριζόντιο μενού - MEGA

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή μαθητών σε πρωινά εργαστήρια του Κέντρου Νέων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρεθύμνου με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα Τέχνης & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και το Κέντρο Νέων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρεθύμνου προτίθενται να διοργανώσουν Πρόγραμμα επισκέψεων και συμμετοχής μαθητών του Δήμου σε πρωινά εργαστήρια του Κέντρου με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα Τέχνης & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την αξιοποίηση της επαφής τους αυτής σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.  

Οι δίωρες επισκέψεις θα είναι προαιρετικές και δωρεάν, αφορά σε ομάδες έως και 25 μαθητών (9:00-11:00, 11:00-13:00) και θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου κατόπιν συνεννόησης με τις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες. Θα περιλαμβάνουν επίδειξη των τεχνικών και πρακτική εξάσκηση στα ακόλουθα εργαστήρια:  
1. Ψηφιδωτού, κάθε Παρασκευή πρωί στο Κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ,  Οδός Κριτοβουλίδου 15, από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ. Ξενικάκη. 
2. Ξυλογλυπτικής, κάθε Παρασκευή πρωί στο Κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ,  Οδός Κριτοβουλίδου 15, από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ. Ξενικάκη. 
3. Βιβλιοδεσίας, κάθε Παρασκευή πρωί στο Κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ,  Οδός Κριτοβουλίδου 15, από την υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Μοσχονά και 
4. Αγιογραφίας με δυνατότητα περιήγησης σε κοντινές εκκλησίες της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, αναλόγως του ενδιαφέροντος της ομάδας και των αναγκών του εργαστηρίου, από Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωί στο Κτήριο του Κέντρου Νέων, οδός Γερακάρη 24, 1ος όροφος, από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ. Καλαιτζαντωνάκη. 
Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των μαθητών τους στα εργαστήρια συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την ψηφιακή φόρμα: https://forms.gle/86eAbfo97uLMPEid6 έως και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. [ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019] Εφόσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήρια την υλοποίηση Προγράμματος και  την ημερομηνία υποβολής σε συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες