Οριζόντιο μενού - MEGA

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα το Πρόγραμμα «Pr.E.P.E.I.»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης και το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα το Πρόγραμμα «Pr.E.P.E.I.» για μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών/-ριών Δημοτικού και Γυμνασίου για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. 

Το Πρόγραμμα παρουσιάζει τους ήρωες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών – τον Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη, το Μορφονιό κ.α – να συμμετέχουν σε διαφορετικά σενάρια, όπου λαμβάνουν χώρα επεισόδια εκφοβισμού. Η αξιοποίηση ενός κλασικού ήρωα μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών (βίντεο και ηλεκτρονικό παιχνίδι) συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, προωθώντας κοινωνικές αξίες και αρχές για χρήση εντός της τάξης. Το πρόγραμμα και τα βίντεο είναι διαθέσιμα στο site: www.prepei.eu  
Η Επιμορφωτική Συνάντηση απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα εκφοβισμού. Απώτερος στόχος είναι: 
- Η προσωπική ανάπτυξη - ενίσχυση της ταυτότητας του/της εκπαιδευτικού, η ενδυνάμωση, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αίσθησης της αποτελεσματικότητας. 
- Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη - ενίσχυση της επίγνωσης του εκπαιδευτικού για το τι συμβαίνει στην τάξη σε κοινωνικό- διαδραστικό επίπεδο ανάμεσα στους μαθητές. 
- Η ενίσχυση της ικανότητας διαχείρισης καταστάσεων υπό την παρουσία σχολικού εκφοβισμού. 
Η 4ωρη Επιμορφωτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Νίκος Μαμαγκάκης” του  Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00 με 21:00 με εμψυχώτρια την κυρία Μάνια Τσίλλη, Ψυχολόγο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης με προτεραιότητα όσους υλοποιούν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και  θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να υποβάλουν την ψηφιακή φόρμα έως την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020: https://forms.gle/qsMU5SPiUXgZWZ156