Οριζόντιο μενού - MEGA

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «3STEP-ANTI-BULLYING: ΜΕΘΟΔΟΣ - ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 3STEP-ANTI-BULLYING ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης υλοποιεί Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 12 ωρών για 20 εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «3STEP-ANTI-BULLYING: ΜΕΘΟΔΟΣ - ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 3STEP-ANTI-BULLYING  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ». Την επιστημονική ευθύνη, την επιμέλεια και το σχεδιασμό έχουν οι: κ. Χριστίνα Ρασιδάκη, Ψυχολόγος, κ. Έλενα Βιταλάκη, Ερευνητικό και Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα ΦΚΣ, Παν/μίου Κρήτης και κ. Μαργαρίτα Γερούκη, Εκπαιδευτικός, τέως Σχολική Σύμβουλος.

Το συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα έχει στόχο να καταρτίσει τους εκπαιδευτικούς και να τους καταστήσει ικανούς να κατανοούν/αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του φαινομένου και να οργανώνουν το πλαίσιο δράσης τους έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα εκπαιδευτούν με βάση την εφαρμογή θεωρητικού και βιωματικού/παρεμβατικού υλικού από το σχετικό ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  κ. Ρασιδάκη (2016) με τον συντονισμό και τη καθοδήγηση των  κ. Ρασιδάκη, Χ., κ. Βιταλάκη, Έ. και Γερούκη, Μ.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση.
Η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, η οποία θα διαρκέσει συνολικά 12 ώρες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 & την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019  στο Ρέθυμνο σε Αίθουσα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την ψηφιακή φόρμα: https://forms.gle/Ffeei8EvkCikYuCg9 μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019. 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 
Εφόσον οι Αιτήσεις ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό των 20 εκπαιδευτικών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήριο την υλοποίηση σχετικού προγράμματος και  την ημερομηνία υποβολής σε συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες.